Основи креаціонізму
Категорії / Креаціонізм / Основи креаціонізму / Чому Бог дав нам книгу?

Чому Бог дав нам книгу?

Автор:
Джерело: creation.com

Біблія є найвпливовішою і найбільш широко розповсюдженою книгою в світі. Вона сформувала всесвітню літературу, особливо англійськомовну. Це найкраще збережена книга стародавнього світу, і сьогодні вона є найбільш друкованою книгою, перекладеною на різні мови.

Звичайно, християни вірять, що 66 книг, з яких складається Писання, унікально натхненні Богом і тому є непогрішним і авторитетним зібранням книг.

Але чому з усіх засобів масової інформації, через які Бог міг дати Своє одкровення, Він вибрав письмову форму? Чому Він не надихнув усну традицію, яка передавалася з покоління в покоління? Або якийсь інший візуальний спосіб, відмінний від тексту?

Фактично, є кілька причин, чому збірник письмових документів був ідеальним способом для Бога, щоб відкрити Себе.

Збережене одкровення

В Писанні Бог використовував усне мовлення для спілкування з людьми, а не написані слова. Так чому були натхненні саме письмові документи? Одна дуже вагома причина полягає в тому, що письмові документи менш схильні до «мутацій» з плином часу.

Дослідження показують, що усна традиція, особливо в суспільствах з низькою грамотністю, насправді досить точна, але, як ми можемо помітити з розповідей про Потоп у всьому світі, історія, передана виключно усною мовою, має тенденцію змінюватися набагато швидше, ніж письмові документи .

Оскільки Писання було переписано багато разів, ми можемо порівняти дуже давні рукописи, щоб отримати точне уявлення про те, що насправді говорить Біблія. Кожен переписувач допускав помилки в своїх копіях, але так як було дуже багато копій, їх можна порівняти і подивитися, хто допустив помилку, а хто доніс справжню інформацію.

Це було б неможливо з усною традицією, тому що більш ранні версії померли б з людьми, які їх передавали.

Поширення відкриття

Коли повідомлення виключно усне, його поширення обмежується рухом людей, які несуть повідомлення, і воно обмежене людьми в межах чутності людини, що говорить. Навпаки, письмовий документ можна копіювати 100 разів і поширювати по всьому світу.

Слова дозволяють повідомляти конкретні значення, тобто можуть висловлювати пропозиції або фактичні твердження про речі.

Посланці можуть точно передати повідомлення, тому що воно було записано. Для того щоб Євангеліє швидко поширилося, письмові документи були практично незамінні — це було необхідно, оскільки наприклад, Павло був місіонером і для того, щоб наставляти церкви в Азії на відстані йому потрібно було їм писати.

Крім того, письмове одкровення дозволило цитувати джерела, і їх можна було перевірити на справжність. Автори Нового Заповіту часто цитують Старий Заповіт. У свою чергу, є понад мільйон цитувань Нового Заповіту Отцями Церкви.

Це дозволило б відновити майже весь Новий Заповіт з одних тільки цитат.

Перекладене одкровення

Ще одна причина, чому Бог відкрив своє Слово в письмовій формі, це те, що так воно може бути переведено на будь-яку мову. Це почалося дуже рано в християнській історії. Наприклад, хоча в оригінальному грецькому тексті налічується більше 5 800 рукописів Нового Заповіту, існує близько 10 000 рукописів латинського перекладу, і 5000-10 000 переведених на інші мови, такі як коптська і арамейська.

Інші переклади виникали в міру того, як все більша кількість груп людей зверталася до християнства. Все тому, що християни вірять, що Христос врятує людей «з усіх племен і колін, і народів і мов» (Об'явлення 7:9).

Досконале одкровення!

Біблія стверджує, що вона є Словом Божим, і ті, хто вірять в це, можуть зрадіти, що Бог надихнув її таким чином, що ми можемо читати ту ж істину, яку люди написали тисячі років тому, навіть не зважаючи на те, що ми читаємо іншою мовою. Жоден інший спосіб не дозволив би з точністю передати, зберегти Слово Боже і зробити його доступним для широкого кола людей.

Для швидкого поширення Євангелія письмові документи були практично незамінними.

Таким чином, цілком природно, що Бог дав нам книгу, щоб передати Своє Послання всім людям в усі часи.

Конкретне одкровення

Слова дозволяють повідомляти конкретні значення, тобто можуть висловлювати пропозиції або фактичні твердження про речі. Картина може мати різне значення для різних людей (особливо якщо це абстрактний живопис), але є не так багато варіантів інтерпретації слів: «На початку Бог створив небо і землю».

В Писанні Боже одкровення і Його дія в світі характеризуються словами. Бог створив Всесвіт за допомогою слів (Буття 1). Заповіт Бога з Ізраїлем було встановлено на словах (Вихід 20).

Ісус названий «Словом» (Івана 1). Знову і знову Боже Слово ототожнюється з самим Богом: любити Боже Слово — означає любити Бога, відкидати Боже Слово — означає відкидати Бога.

Читайте Креацентр Планета Земля в Telegram і Viber, щоб бути в курсі останніх новин.

Вас також може зацікавити: